El SUSHI, paraula tan estesa avui dia, significa un àpat que porta com a base arròs avinagrat amb sal i sucre.
A sobre si posa habitualment peix. (però també pot ser amb carn, ou, verdures, fruites…).

Dins la gran varietat de plats japonesos a SUSHI.MA pots trobar:

1. SASHIMI: No porta arròs SUSHI però habitualment s’engloba en la categoria SUSHI . Es peix cru d’alta qualitat acompanyat amb Wasabi, salses, sèsam, verdures,..).

2. NIGIRIS: Sushi fet de petita bola d’arròs, preparat al punt, al qual se li afegeix vinagre d’arròs, sucre i sal i que a sobre porta peix o altres aliments.
Habitualment s’acompanya de gingebre encorti’t, Wasabi i salsa de soja.

3. MAKIS DE DIFERENTS FORMES:

  • HOSOMAKI: Són algues Nori que envolten una capa d’arròs i a dins hi ha diversos productes que el consumidor pot triar (FUTOMAKI si en lloc d’un element en porta varis).
  • TEMAKI: Són algues Nori en forma de cucurutxos i a dins porten diversos ingredients a gust de cadascú.
  • URAMAKI: És igual que el maki però a la part de fora hi ha arròs (a vegades amb sèsam o ous de salmó), després hi ha l’alga Nori i al mig ingredients varis.

4. GUNKAN: Es un tub d’alga Nori en forma oval, i a dins porta arròs i per sobre d’aquest diversos ingredients (com ous de salmó u altres).

5. GOYZAS: Un tipus de cresta feta amb farina y farcida de diversos productes (pot ser de carn, verdures, xampinyons, tofu…). Habitualment es fregeixen, però nosaltres les fem al vapor o al forn sense fer servir olis.

6. SOPA MISO: Molt popular al Japó, és un brou que porta tofu, algues , etc.

7. MOCHIS: Típic postra japonès fet de farina d’arròs i que pot anar farcit de pasta de mongeta vermella, codony, plàtan, xocolata, gelat, etc.

8. SAKE: La típica beguda alcohòlica japonesa feta per fermentació d’arròs.

9. SOASAO: És el peix flamejat (no a la planxa ni fregit).

10. GINGEBRE: Es fa servir l’arrel d’aquesta planta i té molts beneficis per a la salut (principalment a nivell digestiu) Es fa servir també per no emmascarar el gust entre un plat amb el següent.

11. SALSES: Des de la famosa Soja, la Yakitori per marinar, Ponzu picant o amb llimona, Salsa d’ostres…

12. YAKITORI: Són com broquetes de pollastre marinat amb salsa Yakitori i acompanyat de verdures.

13. TEMPURA: És un tipus d’arrebossats de verdures i peix (Sushima no en fa).

14. RAMEN: Es un dels plats especial del Japó fet amb brou de porc o de pollastre o de peix, fideus, ous i altres acompanyaments com poden ser porro, brots de soja, xampinyons…

15. SOBA: Són fideus prims que es remullem habitualment amb brou i cebes tendres.

16. UDON: Són fideus més gruixuts fets de farina de blat i que moltes vegades s’afegeix a la sopa miso i altres ingredients.

17. WAGYU: Carn de vaca de les 4 races japoneses, amb més o menys greix i que segon de la zona que prové s’anomena de formes diferents (com la carn de KOBE).

18. WASABI: Prové d’una planta de la mateixa família que la mostassa i rave. Una pasta a partir del rizomes s’utilitza per fer un condiment per acompanyar el sushi i altres plats.

19. POKE JAPONES: De origen Hawaià, es una amanida amb peix que sol ser cru (tonyina, salmó, etc..), verdures i a vegades arròs.

20. BAO JAPONES o CHÜKAMAN: Es un brioix de farina d’arròs, blat de moro o blat, cuinat al vapor i el qual es farceix de carn i verdures per
poder-lo menjar com un entrepà.

20200418 140207r
ALGUNS CONSELLS
  • No posar el Wasabi dins la salsa de soja. Es pot afegir lleugerament sobre la peça que volem menjar o en el cas dels nigiris pot ser que ja ho porti entre l’arròs i el peix.
  • Els Nigiris es suquen, amb un lleuger moviment del canell, a la salsa de soja per la part del peix, no del arròs.
  • Els Nigiris son mes gustosos si es fiquen a la boca per la part del peix tocant la llengua.
  • Està permès menjar el sushis amb les mans (i principalment el TEMAKI).
  • Tenir cura amb el Wasabi. Millor primer provar una mica per veure lo potent que és doncs ni ha de moltes intensitats.

* Les imatges mostrades en aquesta web son de referencia i en algun cas poden diferir de la realitat.

“Este comerciante se compromete a no permitir ninguna transacción que sea ilegal, o se considere por las marcas de tarjetas de crédito o el banco adquiriente, que pueda o tenga el potencial de dañar la buena voluntad de los mismos o influir de manera negativa en ellos. Las siguientes actividades están prohibidas en virtud de los programas de las marcas de tarjetas: la venta u oferta de un producto o servicio que no sea de plena conformidad con todas las leyes aplicables al Comprador, Banco Emisor, Comerciante, Titular de la tarjeta, o tarjetas. Además, las siguientes actividades también están prohibidas explícitamente: “Venta de bebidas alcohólicas a menores de 18 años””

Scroll to Top